Bio-Identieke Hormonen

Paul Musarella heeft een globale aanpak van anti-aging geneeskunde voor zowel mannen als vrouwen. Het aangepaste programma is gebaseerd op een goede conditie, voeding en supplementen in combinatie met een mogelijke suppletie met anti-aging bio-identieke hormonen. Deze preventieve medische benadering helpt een einde te maken aan het lijden en de negatieve effecten veroorzaakt door o.a. stress geïnduceerde bijnier vermoeidheid, perimenopauze, menopauze, andropauze (de mannelijke menopauze), hyperthyreoïdie en hypothyreoïdie.

Mannen en vrouwen denken vaak ten onrechte dat vermoeidheid, minder zin in sex, slapeloosheid, gewichtstoename en andere symptomen van de menopauze, andropauze, bijnier vermoeidheid en schildklier aandoeningen een onvermijdelijk onderdeel zijn van het ouder worden.
Echter, deze symptomen zijn in feite veroorzaakt door onevenwichtige hormonen van het lichaam. Veel mensen hebben reliëf gevonden met bio-identieke hormonen. Deze natuurlijke therapie wordt beschouwd als anti-aging geneeskunde, omdat het de levensduur en de kwaliteit van het leven kan verbeteren.

Wat is de therapie met bio identieke hormonen?

Hormoonspiegels dalen in de loop van de jaren. De therapie met bio-identieke hormonen gaat de gebreken aan verschillende hormonen in het lichaam suppleren zoals bijvoorbeeld oestrogeen, testosteron, progesteron en cortisol. De anti-aging arts gebruikt bio identieke hormonen omdat deze hormonen molecuul per molecuul zijn, precies hetzelfde als de hormonen die aanwezig zijn in het menselijk lichaam Synthetische hormonen zijn opzettelijk anders. Aangezien farmaceutische bedrijven een bio-identieke structuur niet kunnen octrooieren, maken zij synthetische hormonen die geoctrooieerd zijn.

Er zijn verschillende synthetische hormonen (Premarin, Livial en Provera zijn bekende voorbeelden), maar deze zijn over het algemeen een "one-size-fits-all product" in tegenstelling tot de bio-identieke hormonen die een "op maat werking" hebben.

De anti-aging arts beoordeelt uw individuele behoeften en werkt aan herstel van het evenwicht van uw hormonen door het opstellen van een speciaal plan die niet alleen met hormonen te maken heeft maar ook met vitamine- en mineralensuppletie, voeding en lijfstijl.

Wie heeft een suppletie met bio-identieke hormonen nodig?

Vrouwen die lijden aan perimenopauze, menopauze, na de menopauze, schildklier aandoening, bijnier vermoeidheid
of symptomen zoals opvliegers, nachtelijk zweten, geheugenverlies, stemmingswisselingen, gewichtstoename
en een laag libido kunnen zich wenden tot Aestetica Europa.

Onze anti-aging hormoon therapie is aangepast aan elk individu en onze programma's bieden opvang voor veel vrouwen
die lijden aan de symptomen van hormonale disbalans.

Mannen kennen ook de mannelijke menopauze ("andropauze") en klagen over verloren libido, vermoeidheid,
erectiestoornissen, stress, minder energie, verlies van spiermassa en toename van lichaamsvet (vooral rondom de taille).
Zij kunnen ook geholpen worden door bio identieke hormonen.

 • Een ingrijpende herziening van de symptomen, medische-, gezins- en persoonlijke geschiedenis
 • Urinetesten en/of bloed laboratoriumanalyse
 • Preventieve genetische testen ( DNA testen )
 • Natuurlijke bio-identieke hormoonsuppletie samen met vitamines en mineralensuppletie (indien nodig)
 • Lopende evaluaties
 • Kwalitatief magistrale bereidingen door erkende apotheker
 • Hoogste kwaliteit voedingssupplementen en vitamines
 • Fitnessprogramma's samen met personal coach
 • Planning van de voeding

  Een globale benadering van de status van uw hormonen.

  De anti-aging arts kan ook praten over het belang van goede voeding, voedingssupplementen, fitness en lijfgewoontes, keuzes in je reis naar een betere gezondheid met natuurlijke bio-identieke hormonen Gezond eten en bewegen zijn even belangrijke aspecten van deze therapie en deze combinatie heeft positieve resultaten bij patiëntenAls uw hormonen uit balans zijn, zal uw lichaam niet optimaal reageren op betere voeding en lichaamsbeweging Zodra uw hormonen, voeding, fitness en lijfstijl verbeterd zijn, begint u zich beter te voelen zoals vroeger en u zal genieten van een betere energie en algeheel welzijn.

  De stappen naar een natuurlijke balans van uw hormonen.

  Neem tijd om de website van Aestetica Europa goed te lezen en om een grondige persoonlijke, medische en familie voorgeschiedenis vragenlijst thuis in te vullen. Deze vragenlijst kunt u terugsturen naar Aestetica Europa. Vervolgens krijgt u een eerste overleg met een compleet klinisch onderzoek . U gaat daarna naar een gespecialiseerd laboratorium voor uw urine- en bloedtest.Uw geïndividualiseerde behandeling kan gebaseerd zijn op een combinatie van crèmes, gels, pillen, pleisters,of zelfinjecties . Elke behandeling wordt aangepast aan uw individuele behoeften.

  Geraamde kosten voor de therapie met Bio-identieke hormonen

  Het eerste consult duurt 45 minuten en kost € 150. Het eerste vervolgconsult duurt 45 minuten en kost € 100 (in 2012). De daaropvolgende consulten duren 30 minuten en kosten € 100 per keer. De evt. bloed-, urine en ontlastingonderzoeken worden niet vergoed. Behalve als de huisarts zijn/haar medewerking wil verlenen. De kosten kunnen variëren van € 100 tot € 1.700.

  Hormonen voor vrouwen

  Menopauze Meer gewicht?

  Natuurlijke bio identieke hormonen voor vrouwen

  Miljoenen vrouwen in Nederland lijden aan hormonale disbalans, of vroegtijdige menopauze,
  de perimenopauze symptomen, de perimenopauze gewichtstoename,de bijnier vermoeidheid, de menopauze,
  of het premenstruele syndroom (PMS). In veel gevallen zijn de bio-identieke hormonen de oplossing.

  De symptomen van de menopauze zijn o.a.:

 • Gewichtstoename
 • Opvliegers en nachtelijk transpireren
 • Stemmingswisselingen
 • Depressie
 • Laag Libido
 • Slapeloosheid
 • Vermoeidheid
 • Vleesbomen
 • Vaginale droogheid

  Opvliegers, nachtelijk zweten, slaapproblemen en gewichtstoename zijn de meest voorkomende symptomen van hormonale disbalans als vrouwen de menopauze benaderen. Perimenopauze gewichtstoename wordt vaak niet goed gediagnosticeerd en is een van de eerste tekenen van een hormonale disbalans. Deze symptomen van de menopauze of premenopauze zijn ook afhankelijk van uw stress, slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging en de dagelijkse blootstelling aan de toxische stoffen van het milieu.
  Vrouwen die lijden onder de symptomen van perimenopauze en menopauze of vroegtijdige veroudering of een hysterectomie, bijnier vermoeidheid en schildklier aandoeningen kunnen een beter leven krijgen dankzij het gebruik van bio-identieke hormonen of natuurlijke hormonen.
  Hormonale onevenwichtigheden zijn de oorzaak van vele chronische gezondheidsproblemen en kunnen de risico's op ernstige ziekten verhogen. De symptomen verschijnen in de perimenopauze en in de menopauze, wanneer de oestrogeen, progesteron en testosteron productie begint te dalen.
  Het goede nieuws is dat deze hormonale disbalans te corrigeren is Door het gebruik van bio-identieke hormonen kunnen vrouwen niet alleen deze symptomen kwijt raken, maar ook doeltreffend beschermd worden tegen osteoporose en hartziekten En onder de supervisie van een ervaren anti-aging arts en met het gebruik van natuurlijke- en bio-identieke hormonen kunnen de meeste vrouwen zich gezonder en fitter voelen.

  Hormonen voor mannen

  Lijden aan andropauze, de "mannelijke menopauze"?

  hormonen voor mannen

  De hormoon therapie programma's van Paul Musarella zijn niet alleen voor vrouwen.
  Mannen hebben een meer geleidelijk verlies van testosteron.
  Het resultaat is andropauze, bekend als de "mannelijke menopauze".
  Andropauze kan het dagelijkse leven zwaarder maken, en omdat mannen langer leven,
  zijn ze op zoek naar het vinden van vrijstelling van de ernstige symptomen van hun
  hormonale disbalans.

  De tekenen van andropauze zijn o.a.:

 • Spierverlies
 • Gewichtstoename
 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Gynecomastie (borsten)
 • Opvliegers bij mannen
 • Het s'nachts zweten
 • Prikkelbaarheid
 • Depressie
 • Erectiele disfunctie
 • Urinaire problemen
 • Geheugen verlies

  Waarom moet u alleen bio identieke hormonen gebruiken?

  Bio-identieke hormonen zijn een exacte replica van de hormonen die van nature in het lichaam aanwezig zijn. Het verschil tussen bio-identieke hormonen en synthetische hormonen is dat, hoewel beide zijn gemaakt in laboratoria, synthetische hormonen niet identiek zijn aan de natuurlijke hormonen in uw lichaam en bio-identieke hormonen overeenkomen met de hormonen in je lichaam, molecuul per molecuul. Afhankelijk van wat uw klachten zijn en de hormonen die uw lichaam nodig heeft, Paul Musarella kan ervoor kiezen om het voor te schrijven. Bio identieke hormonen zoals oestrogeen, progesteron, testosteron, schildklierhormonen, DHEA, melatonine of anderen als dat nodig is.
  U gebruikt waarschijnlijk al bepaalde hormonen. De pil en de cortisone zijn allemaal vormen van hormonen. Ook ons steeds stressvoller leven, slechtere voeding en gebrek aan fitness veroorzaken een dalend niveau van hormonen in ons lichaam.
  Mannen en vrouwen hebben al met succes bio-identieke hormonen gedurende decennia gebruikt. Mannen die lijden aan de symptomen van andropauze of vrouwen die lijden aan de menopauze of perimenopauze, kunnen terecht voor bio-identieke hormonen en daar veel baat bij hebben.
  In bekende medische tijdschriften, hebben onderzoekers gemeld dat de bio identieke hormonen, oestrogeen en testosteron, niet alleen veilig zijn, maar ook een positief effect hebben op ziekten zoals o.a. osteoporose.

  Hoe kunnen bio-identieke hormonen u helpen?

  Vrouwen die lijden aan menopauze symptomen en die op zoek zijn naar een einde aan opvliegers, nachtelijk zweten, slaapproblemen, geheugenverlies, stemmingswisselingen, gewichtstoename en een laag libido, wenden zich tot Paul Musarella ter vervanging van hun natuurlijke hormonen. Deze ervaren en gecertificeerde anti-aging arts ontwerpt geïndividualiseerde programma's specifiek voor elke vrouw die lijdt aan de symptomen van de menopauze, perimenopauze en ook ernstige PMS (premenstruele syndroom).
  Mannen in de andropauze (mannelijke menopauze) die willen vechten tegen gewichtstoename, verlies van libido, vermoeidheid, stress, lage energie, spiermassaverlies en een te hoog gehalte lichaamsvet kunnen geholpen worden met de natuurlijke hormoon therapie programma'sBij mannen verschijnt de andropauze geleidelijk maar als het op tijd gediagnosticeerd is, kunnen de symptomen met succes behandeld worden met bio-identieke hormonen.

  Wanneer kunt u overwegen bio-identieke hormonen te gebruiken?

  In het algemeen beginnen uw natuurlijke hormonen te dalen rond de leeftijd van 25 jaar en de symptomen van een hormonale disbalans zijn vaak aanwezig rond de leeftijd van 35 jaar. Mannen en vrouwen kunnen met de hormonale suppletie beginnen tussen de leeftijd van 35 en 40.
  De bloed- en urinetesten zijn natuurlijk belangrijk om uw hormonale status precies te evalueren: meten is weten!

  Worden vitamines en supplementen ook voorgeschreven?

  Als Paul Musarella van mening is dat uw algehele gezondheid en het hormonale evenwicht verbeterd kunnen worden door middel van vitamines en supplementen, zal hij deze voorschrijven. Hij adviseert uitsluitend farmaceutische kwalitatieve vitamines en voedingssupplementen.
  Bloedtesten zijn belangrijk om de gebreken te ontdekken. Meten is weten….

  Waarom moeten vrouwen hormoonsuppletie hebben voor, tijdens en na de menopauze?

  Het maakt niet uit wat uw leeftijd is, als uw vrouwelijke hormonen (oestrogeen, progesteron) en testosteron niet optimaal zijn, kunt u last van opvliegers, nachtelijk zweten, slaapproblemen, stemmingswisselingen, depressie, angst, geheugenverlies, vaginale droogheid, vermoeidheid, "verlies van uw geslacht" en zelfs gewichtstoename hebben. Vrouwen met een evenwichtige hormonale status, met goede voeding en fitness kunnen een betere kwaliteit van leven hebben.

  Waarom hebben mannen vervanging van testosteron nodig?

  Als mannen ouder worden, gaat de productie van het hormoon testosteron dalen en verschijnen symptomen van een te laat testosteron. Testosteron is het hormoon dat verantwoordelijk is voor de handhaving van mentale focus, energie, vetmetabolisme, spiermassa, en libido. Met bio-identieke hormonen kunnen mannen hun vitaliteit terug krijgen en de symptomen van de andropauze verminderen.

  Hoe lang duurt het voordat u resultaten met bio-identieke hormonen merkt ?

  Hoewel het per persoon varieert en afhangt van de soorten hormonen die u gebruikt, kunt u verwachten dat de resultaten binnen drie tot zes maanden te voelen zijn. Deze tijd is ook nodig om uw hormonen in balans te krijgen.
  Geduld is dus belangrijk.

  Zullen bio-identieke hormonen helpen bij stress?

  Hoge stress niveaus komen vaak voor bij mensen met onevenwichtige hormonen. Het reguleren van de hormonale status met bio-identieke hormonen zal zeker bijdragen tot een afname van stress en een verhoogd gevoel van algemeen welzijn.

  Uw libido is laag, kunnen het uw hormonen zijn?

  een tekort aan testosteron, oestrogeen, of andere vormen van hormonale disbalans kan leiden tot een laag libido.

  Wat zijn synthetische hormonen?

  Synthetische hormonen zijn afgeleid van plantaardig en dierlijk oestrogenen en progesteron, maar zijn niet identiek aan de hormonen die uw lichaam gebruikt (in het algemeen wordt een extra covalente binding of molecuul toegevoegd, zodat het kan worden gepatenteerd). Synthetische hormonen kunnen door hun chemische samenstelling niet correct gemetaboliseerd worden.
  gebruikt uitsluitend natuurlijke bio-identieke hormonen In tegenstelling tot synthetische hormonen, zijn bio-identieke hormonen of natuurlijke hormonen replica's van de eigen natuurlijke hormonen die aanwezig zijn in het lichaam Bio-identieke hormonen zijn gemaakt van soja, yam en andere plantaardige extracten, die in een laboratorium zijn veranderd in bio-identieke hormonen (zoals dezelfde hormonen die uw lichaam maakt).

  Is de pil een hormoontherapie?

  Ja, het is een soort van hormoontherapie, maar anders dan de bio-identieke hormoontherapie. De pil is op basis van synthetische hormonen die niet hetzelfde effect hebben als de bio-identieke hormonen.

  Kan een anti-aging arts uw huisarts vervangen?

  Nee. De anti-aging arts is blij om te communiceren met uw huisarts en hij zal hem op de hoogte houden.

  Waarom worden de bio-identieke hormonen niet voorgeschreven door de traditionele artsen?

  Traditionele artsen hebben vaak niet de tijd om deze natuurlijke hormonen voor te schrijven. Paul Musarella is gediplomeerd in Anti-Aging geneeskunde en gespecialiseerd in bio-identieke hormonen en hij neemt de tijd om deze hormonen te adviseren en voor te schrijven.

  Hebben de bio-identieke hormonen een invloed op uw gewicht?

  U krijgt een optimaal resultaat als al uw hormonen in balans zijn, als u goed op uw voeding let en als u ook voldoende beweegt. Wanneer uw hormonen niet in balans zijn, als u verkeerd eet en als u niet beweegt dan is het moeilijk vet te verliezen, moeilijk om af te vallen en u kunt makkelijk aankomen.

  Hormonen zijn chemische boodschappers die een rol kunnen spelen bij uw gewicht, gewichtstoename of gewichtsverlies. Veranderingen in hormoon niveaus zijn ook afhankelijk van uw levensstijl en kunnen van invloed zijn op uw humeur, uw metabolisme en uw energie.

  Bijvoorbeeld als een man minder actief is, is er vaak een geleidelijke daling van zijn testosteron. Dit hormoon is bekend om de stofwisseling te stimuleren en kan ook het vet verminderen in het lichaam. Als de testosteron weer in balans is, kan de man makkelijker een ideaal gewicht bereiken.

  Wat zijn de bijwerkingen van de bio-identieke hormonen?

  Omdat bio-identieke hormonen dezelfde moleculaire structuur hebben als de hormonen die natuurlijk door uw lichaam gemaakt worden, ontstaan relatief weinig bijwerkingen. Bijwerkingen kunnen vooral optreden als de dosering van de hormonale suppletie te hoog is voor de persoon. Dankzij zijn grote ervaring zal Paul Musarella proberen de juiste doseringen te vinden.

  Hebt u een recept nodig voor bio-identieke hormonen?

  Ja! Bio-identieke hormonen zijn receptplichtige geneesmiddelen die worden gemaakt in een gespecialiseerde apotheek. Elk recept is handmatig gemaakt met de hoogste kwalitatieve ingrediënten door erkende apothekers, die gespecialiseerd zijn in het formuleren van medicijnen en magistrale bereidingen. Omdat elke patiënt uniek is, is de dosering van de hormonale preparaten speciaal gemaakt voor elk persoon.

  Wat is een "compounding apotheek"?

  Een "compounding apotheek"is een gespecialiseerde apotheek die handmatig geïndividualiseerde bio-identieke hormoonrecepten produceert. De kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, de expertise van de apotheker en de kwaliteit van de klantenservice zijn alle belangrijke punten. Paul Musarella gebruikt slechts enkele nationale "compounding apotheken", degene die hij persoonlijk heeft ontmoet om ervoor te zorgen dat ze het beste zijn in wat ze doen. Dat zal een maximale kans op resultaat garanderen.

  Zijn bio-identieke hormonen goedgekeurd in Nederland?

  Ja. De ingrediënten in bio identieke hormonen zoals oestrogeen, progesteron en testosteron zijn goedgekeurd door de officiële instanties in Nederland. Het is belangrijk te weten dat deze hormonale preparaten met de hoogste kwaliteit gemaakt zijn door gespecialiseerde "compounding apotheken". Deze apotheken werken volgens de strengste richtlijnen en hebben uitstekende kwaliteitsborging.

  Worden de bio-identieke hormonen vergoed door de Nederlandse verzekeraars?

  De consulten van Paul Musarella, die ook orthomoleculaire arts (lid MBOG) is, worden gedeeltelijk vergoed. De bloed- en urinetesten worden ook voor een groot gedeelte vergoed maar de preventieve genetische testen worden niet vergoed.

  Kunnen bio-identieke hormonen gecombineerd worden met andere medicijnen?

  In principe wel, maar alles wordt gecheckt door de anti-aging arts die eventueel contact op kan nemen met uw huisarts en/of uw apotheker om te overleggen.

  Moet u deze hormonen voor altijd nemen?

  Niet noodzakelijk, het hangt af van hoe goed uw lichaam reageert op de bio-identieke hormonen. Ook belangrijk is hoe goed uw dieet, slaap, lichaamsbeweging en lijfstijl zijn. Dat zal u helpen aan een betere hormonale balans.

  Sommige patiënten hebben verschillende hormonen nodig om minder symptomen van de menopauze of andropauze te voelen. Er zijn ook patiënten die bijnier- en schildklier ondersteuning nodig hebben zodra hun bijnieren of schildklieren zijn genezen. Er is geen gestandaardiseerd antwoord voor iedereen. Het hangt af van uw individuele hormoon stabiliteit en hoe goed uw voeding- en levensstijl is. In het slechtste geval, als u besluit om te stoppen met de bio identieke hormoon therapie, zal uw lichaam terugkeren naar de stand waar het was vóór de inleiding van uw anti-aging programma.

  Wat zijn de Women's Health Initiative en de E3N studies?

  De women's Health Initiative werd ontworpen in de V.S. in 1991 om de risico's en de voordelen van het gebruiken van synthetische geslachtshormonen bij postmenopauzale vrouwen zoveel mogelijk te voorkomen, zoals. hartziekten, borstkanker en colorectale kanker en osteoporose.

  Het is belangrijk op te merken dat de vrouwen in deze studie in de postmenopauze zaten en de gemiddelde leeftijd van achtenzestig hadden. Dit feit is belangrijk omdat bij de meeste van deze vrouwen 15 jaar geleden de daling van hun geslachtshormonen is begonnen. Het gebruik in een vroeger stadium van oestrogenen, progesteron en testosteron zou veel ziekten kunnen voorkomen. Belangrijker nog, de onderzoekers voor deze studie hebben synthetische hormonen en niet bio-identieke natuurlijke hormonen gebruikt.

  Er is ook een interessante studie in Frankrijk (E3N) die heeft aangetoond dat het risico op borstkanker niet verhoogd is gedurende vijf jaar zolang bio-identieke oestrogenen samen met natuurlijke progesteron gebruikt worden en dat de oestrogenen in een speciale transdermale crème ingebracht moeten worden (magistrale bereiding).

  U hebt gehoord dat oestrogenen het risico van een hartaanval of borstkanker kunnen verhogen. Is dit waar?

  Nee, dat is niet altijd waar. Niet alle oestrogenen zijn gelijk. De vrees van toegenomen risico's op hart- en vaatziekten en borstkanker met oestrogeen therapie zijn voornamelijk afkomstig uit de WHI studie. Deze studie werd vroegtijdig gestopt in de zomer van 1992 als gevolg van een verhoogd risico op borstkanker en hartziekten die bij vrouwen die Prempro (synthetische estrogenen met progestin ) gebruikten, werd gezien. Deze studie belicht eigenlijk de risico's van oestrogeen therapie met niet-bio-identieke (synthetische) hormonen. Dit is precies wat Paul Musarella niet gebruikt.

  Synthetische hormonen die niet-bio-identiek zijn hebben een "one-size-fits-all benadering"en zijn vreemde producten voor uw lichaam. We kunnen niet generaliseren en zeggen dat het geldt voor alle oestrogenen. Omgekeerd, bio-identieke hormonen zijn hetzelfde als wat er in uw lichaam op natuurlijke wijze wordt gemaakt en worden door uw lichaam niet gezien als vreemde moleculen. Paul Musarella gebruikt meestal het bio-identieke hormoon oestradiol samen met een bio-identieke progesteron en eventueel de bio-identieke testosteron.

  De wetenschappelijke studies hebben nooit aangetoond dat het risico op borstkanker verhoogd is door. De bio-identieke hormonen kunnen wel de cardiovasculaire risico's verminderen.

  Samenvattend kunnen we geen gebruik maken van resultaten van studies gedaan over synthetische, niet-bio-identieke hormonen om de eventuele risico's van bio-identieke hormonen te beoordelen. Wanneer een goed opgeleide arts bio-identieke hormonen op de juiste wijze voorschrijft, is er geen verhoogd risico op het ontstaan van borstkanker of hartaandoeningen.

  Voor de zekerheid is het toch mogelijk om preventieve DNA-testen (op basis van bepaalde polymorfismes ) te laten doen om de eventuele risico's van borstkanker in te schatten. Zulke testen worden helaas niet vergoed en ze kosten € 510 (in 2009).

  Zijn de uitslagen van vorige diagnostische testen nodig voor het eerste consult?

  Natuurlijke kunt u de uitslag van vorige laboratoriumtesten, botdichtheid, mammografieën, uitstrijkjes of U krijgt bij het eerste consult een klinische onderzoek en daarna gaat u naar het laboratorium om bloed en urine te laten testen. Dit uitgebreide test panel zal precies vertellen waar uw tekorten aan hormonen, mineralen en vitaminen zitten en u op weg helpen naar een betere gezondheid en hormonale balans.

  Wat zijn de kosten van een behandeling met bio-identieke hormonen?

  De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van uw individuele behoeften. Er zijn drie delen in de kosten van therapie op basis van bio-identieke hormonen.

  Ten eerste, het eerste consult bij Paul Musarella kost (in 2012): € 150 en het consult duurt 45 minuten. Het eerste vervolgconsult duurt 45 minuten en kost € 100. De vervolgconsulten kosten € 100 per keer en duren een half uur. Het eerste vervolgconsult is meestal na 3 à 4 maanden. Tijdens dit consult worden alle laboratoriumuitslagen uitvoerig besproken. De consulten daarna zijn steeds na 6 maanden tot een 1 jaar.

  Ten tweede, de laboratoriumkosten. Dit zijn de kosten van bloed-, urine en ontlastingonderzoeken die kunnen oplopen tot € 1.700,--. Deze kosten worden niet meer vergoed door de ziektekostenverzekeraars, tenzij de huisarts zijn/haar medewerking wil verlenen.

  Hoe kunt u meer informatie vinden over de bio-identieke hormonen?

  U kunt het boek van Paul Musarella lezen! Het heet "Eeuwige jeugd" en is uitgegeven door uitgeverij Strengholt. Een prettig te lezen boek en u kunt er veel tips en leuke zelftesten in vinden. Het boek is ook goed onderbouwd met veel wetenschappelijke referenties.
  Kortom, een echte aanrader!
  U kunt het kopen via deze site als u naar "BOEKEN VAN DOKTER MUSARELLA" gaat.
  Veel plezier met het lezen van dit boek !
 •  

  Made by Compusupply  ?>